Green Habitat – constructief advies van B²CO bij ecologische bouw

B²CO levert constructief advies voor innovatief ecologisch project in Rhenoy.

“In het najaar wordt gestart met de bouw van GreenHabitat: een kennis- en ervaringscentrum op het gebied van ecologisch bouwen in een woon- en werkomgeving.

Door z’n centrale, landelijke ligging, net buiten de kern van Rhenoy in de West-Betuwe en uitstekende bereikbaarheid moet een brede doelgroep van consumenten, architecten, bouwadviseurs, aannemers, overheden en onderwijscentra informatie en advies krijgen d.m.v. seminars, lezingen, presentaties en workshops.

Een groot aantal bedrijven, waaronder B2CO, participeert in het project met kennis, materialen en innovatieve technologie. B²CO levert specifiek het constructief advies en ondersteunt ORIO architecten bij het architectonisch ontwerp.

Naast de ‘Passivhaus’ norm zal een houtskeletconstructie de basis vormen, samen met uitgebreide toepassingen in fundering en dakvegetatie, nieuwe solar- en verwarmings-technieken en beglazingssystemen.

Tevens is de doelstelling dat alle ecologische bouwmaterialen, zoals hout, strovezel, isolatiematerialen, leem en kalk zoveel mogelijk van Nederlandse bodem zullen komen.

Op het gebied van wandopbouw en wandisolatie zal een voor Nederland nieuwe hennepvezel-constructietechniek worden geïntroduceerd, die ook in het project wordt geïmplementeerd.

GreenHabitat, dat deel gaat uitmaken van een stichting, moet voorjaar 2013 gereed zijn en zal tevens de thuislocatie van de Vereniging Strobouw Nederland worden.

Parallel aan de bouw wordt de nieuwe website www.greenhabitat.nl operationeel.”

Voor meer informatie: Ronald Bronwasser

info@greenhabitat.nl