Nieuwbouw clubgebouw IJsvereniging in volle gang

locatie Herwijnen
architect JongZeeuw architecten
advies B²CO constructief advies
kenmerken paalfundering, bovenbouw HSB

 

Op het terrein van IJsvereniging ‘t Olde Wiel, aan de Schoutensteeg te Herwijnen, wordt druk gewerkt aan het nieuwe clubgebouw. Het gebouw, bestaande uit drie volumes (twee volumes met zadeldak en een verbindend volume met plat dak), is gebouwd op een onderbouw van op palen gefundeerde funderingsbalken met daarop een systeemvloer. Daarop is een bovenbouw ontworpen welke geheel bestaat uit houtskeletbouw. De twee volumes met zadeldak zijn voorzien van een verdiepingsvloer.

De bouw wordt voor een groot deel uitgevoerd door vrijwilligers, wat met houtskeletbouw natuurlijk erg goed mogelijk is. Het tussenresultaat ziet er al mooi uit, zodra de oplevering is geweest zullen foto’s van het eindresultaat worden toegevoegd.