over B²CO

intro

Mijn naam is Richard Fielt, opgeleid tot constructief ingenieur en na jarenlange ervaring bij een toonaangevend ingenieursbureau sinds 2007 werkzaam als zelfstandig professional.

visie

Het belang van een integraal ontwerp is in de huidige bouwpraktijk groot. Ontwerpers, adviseurs en bouwers hebben elkaar nodig om voor de opdrachtgever tot een optimaal resultaat te komen.
Een optimaal resultaat is een breed begrip en kan bestaan uit aspecten als:

  • schoonheid;
  • flexibiliteit;
  • ecologische verantwoordelijkheid;
  • maatschappelijke verantwoordelijkheid;
  • energie;
  • veiligheid;
  • gezondheid;
  • kosten.

De adviseur heeft als taak om door goed te luisteren en samen te werken deze aspecten inzichtelijk te maken, gezamenlijk te integreren in het ontwerp en daarmee een gebouw te creëren wat voldoet aan de wensen, binnen het gestelde budget.

Een gebouw is geen massaproduct; het is uniek en onderscheidt zich van alle andere gebouwen door de invloed van onder andere gebruik, locatie, visie van de architect en wensen van de opdrachtgever. Dat maakt het ontwerp- en bouwproces iedere keer weer uniek en dat vormt voor B²CO de uitdaging en drijfveer om hieraan steeds een solide en constructieve bijdrage te willen leveren.

De opdrachtgever en het project staan centraal en tevredenheid is een belangrijk eindresultaat.

ervaring

B²CO is in 2007 in deeltijd door mij opgericht, na vele jaren ervaring als hoofdtekenaar/constructeur te hebben opgedaan bij ABT, een toonaangevend adviesbureau met diverse vestigingen. Bij ABT heb ik een bijdrage mogen leveren aan diverse mooie projecten. Niet alleen in de zin van gebouwen en bouwwerken (zie ook projecten bij ABT), maar ook in het optimaliseren en verbeteren van interne processen. Zo heb ik aan de basis gestaan van het introduceren en implementeren van BIM(*) binnen de organisatie, met als eindresultaat de integratie van de diverse adviesdiensten binnen één gebouwmodel. Ook is een bijdrage geleverd aan het ontwikkelen van 3D rekenen.

In 2011 heb ik besloten om me volledig te richten op het adviseren vanuit B²CO. De kleinere omvang en doorlooptijd van de projecten, het feit dat ‘kleiner’ zeker niet altijd ‘minder uitdagend’ betekent en de interessante partners en opdrachtgevers waarmee ik samenwerk, zorgen ervoor dat ik de afgelopen jaren veel nieuwe kennis en ervaring heb opgedaan, welke steeds opnieuw worden ingezet bij volgende projecten.
(*) BIM (Building Information Modelling) is een inmiddels ingeburgerde tool binnen het ontwerp-, bouw- en beheerproces in de bouw, waarbij het gebouw met al zijn informatie in een ruimtelijk en database-geörienteerd model wordt opgeslagen.

daarom B2CO

Onderscheidend vermogen is erg belangrijk en sleutel tot succes. Als Zelfstandig Professional (ZP-er) is B²CO enthousiast, flexibel en slagvaardig. Om optimaal en integraal te kunnen adviseren is een samenwerkingsverband aangegaan met een aantal ZP-ers, onder de vlag van Bouwnext BV. Wij opereren op projectbasis zowel zelfstandig als gezamenlijk, maar maken steeds gebruik van elkaars kennis, expertise en gezamenlijke faciliteiten.
De onder Bouwnext samenwerkende partijen zijn: