projecten bij ABT

In de periode van 1998 tot 2011 is bij ABT een bijdrage geleverd aan een groot aantal projecten, waarvan hieronder een korte samenvatting is opgenomen.

l’Hermitage te Almere
3 hoogbouw kantoortorens, één van de eerste ervaringen  met BIM binnen ABT

stadskantoor Alphen a/d Rijn
Nieuwbouw gemeentehuis, waarvan het voorste deel opgezet is als BLOB (binary large object, ‘vrije vorm’). Achter de dubbelgekromde glazen gevel is een staalstructuur opgenomen, welke in 3D is berekend en getekend. Aan de rechtervoorzijde is een groot overstek opgenomen.

Veersche Poort te Middelburg
Groot woningbouwproject bestaande uit diverse vrijstaande en geschakelde woningen, 3 woonhoven met parkeerkelders en stalen waterwoningen. Voor dit project zijn zowel de ontwerp-, als uitvoeringsberekeningen door mij uitgevoerd, als ook de constructieve tekeningen.
De constructie van de waterwoningen is vrij uniek in Nederland, de uitwerking en berekening van het drijfvermogen was een leuke uitdaging die de 1e prijs op heeft geleverd in de SCIA User Contest.

HES, Hogeschool voor Economische Studies te Amsterdam
Nieuwbouw van een groot schoolgebouw, waarvan de uitdaging in de constructie zat in het grote overstek aan de voorzijde van het gebouw, rustend op een vooroverhellende gevel. Voor dit project zijn alle berekeningen en constructietekeningen vervaardigd.

ROC Aventus te Apeldoorn
Wederom een schoolgebouw, waarvoor alle tekeningen en berekeningen, van ontwerp t/m uitvoering, zijn vervaardigd.

Folly Zonnestraal te Hilversum
Een klein maar heel bijzonder project, waar binnen een hechte samenwerking tussen de opdrachtgever (Betonvereniging), architect (Hubert Jan Henket) en de aannemer (Hurks beton) een futuristisch cadeau is ontwikkeld van de Betonvereniging aan het voormalig sanatorium Zonnestraal in Hilversum. De uitwerking heeft een nominatie en een eervolle vermelding opgeleverd bij de Betonprijs in 2005.