Retail: Flagship store Lush te Amsterdam

Ook retail projecten hebben gedegen constructief advies nodig, zeker als het een toonaangevende winkel moet worden, in een van de bekendste winkelstraten van Nederland; de Kalverstraat in Amsterdam. In 2017 opende Lush hier zijn nieuwste Flagship Store.

opdrachtgever:Lush
architect:Makina
aannemer:Dutch Projects
staalleverancier:Matel Metaal

constructief ontwerp

B²CO heeft in samenwerking met Janssen Constructie Bouwadvies het constructieve advies geleverd voor het architectonische ontwerp van Makina uit Rotterdam. De renovatie betrof in wezen drie monumentale panden, twee aan de Kalverstraat en een aan de Taksteeg. Deze panden zijn in het verleden tijdens diverse verbouwingen stapsgewijs samengevoegd. Het startpunt voor dit project (de bestaande situatie) was dus al een uitdagende puzzel.  Architect Johan van Sprundel van Makina heeft hier creatief op voortgeborduurd, met een ontwerp waarbij diverse vloerdelen zijn verwijderd en toegevoegd. De nieuwe vloeren zijn verbonden met een aantal stalen trappen, welke met recht blikvangers zijn in deze winkel. Al met al een complexe verbouwing dus waar een gedegen ontwerp en een grondige voorbereiding onmisbare ingredienten zijn gebleken voor het geslaagde eindresultaat.

De uitvoering is verzorgd door DutchProjects uit Arnhem. Een behoorlijk uitdagende klus, gezien de strakke planning en de beperkte bewegingsvrijheid, met de drukke Kalverstraat voor de deur. Matel Metaal tekende voor de staalconstructies waaronder de stalen trappen.