aug 312012
 
uitvoering, voorgevel nagenoeg gereed
project verbouwing vrijstaande woning
locatie Nijkerk
ontwerpers mw. Ettema en dhr. Postma i.s.m. B²CO
advies geìntegreerd bouwkundig en constructief advies, planuitwerking, fundering
kenmerken houten asymmetrische spanten op bestaande garage


vooraanzichtalgemeen
Dit project betreft de verbouwing van een vrijstaande woning in Nijkerk, waarbij op de bestaande geschakelde garage een extra volume is geplaatst. De opdrachtgevers, Ans Ettema en Luijt Postma, hadden al een heel goed beeld voor ogen hoe het project eruit zou moeten komen te zien en het was een leuk traject om deze ideeën verder uit te werken tot een bouwkundig en constructief ontwerp.

constructieve en bouwkundige uitwerking
B²CO heeft het bouwkundig en constructief advies geleverd voor dit project. Dit is volledig in een Building Information Model uitgevoerd. Het ontwerp en de ideeën zijn afkomstig van de opdrachtgevers; de volumes, indelingen en gevelafwerking waren dus al bekend. Bij dit project is de constructie van de kap naadloos geïntegreerd in het bouwkundige ontwerp. De uitbeiding kenmerkt zich door de donkere uitstraling, die wordt bereikt door toepassing van vertikale verkoolde houten delen tegen de gevel, met een onregelmatig patroon van latbreedtes. De opbouw kenmerkt zich verder door een grote raampartij aan de tuinzijde, waardoor de spantconstructie excentrisch is ontworpen. De detailengineering voor de momentvaste hoekverbindingen is door B²CO verzorgd.

De bouw gebeurt volledig in eigen beheer en vordert gestaag. Het resultaat mag er zijn, getuige de foto’s.

Follow by Email
Facebook
Google+
https://b2co.nl/verbouwing-woning-te-nijkerk/
Twitter
LinkedIn

Featuring Advanced Search Functions plugin by YD